Press "Enter" to skip to content

De varslede reduceringerne på skoleområdet sættes på pause og afventer politisk behandling og en god proces.

0

Den besked der torsdag blev til alle medarbejdere på skoleområdet trækkes nu tilbage, og de udmeldte reduceringer på skoleområdet sættes på pause – udfordringerne går dog ikke væk. Børne- og Skoleudvalget udvider deres planlagte møde den 23. marts yderligere for at behandle de økonomiske udfordringer på området.

Torsdag den 9. marts klokken 14 blev medarbejderne på skoleområdet orienteret om kommende reduceringer. Den udsendte varsel, som vi i udvalget ikke var bekendt med, indeholdte forkerte informationer. Det er forvaltningen oprigtigt ked af, og har undskyld over for udvalget.

Beskeden indikerede, at reduceringerne skyldes politiske beslutninger i Budget 2023. Det er forkert.

Derudover var vi i Børne-og Skoleudvalget ikke inddraget i processen, og derfor har udvalget på dagens hasteindkaldt møde, nu bedt om at få det udsendte varsel trukket tilbage.

Afskedigelserne er derfor sat på pause af Børne- og Skoleudvalget, og udvalget har besluttet at udvide det i forvejen planlagte møde om budgetudfordringerne den 23. marts 2023.

Området er er stadig udfordret på økonomien – dette skyldes især udfordringer på:
– 36 mill. kr. til udsatte børn og familier. Dette skyldes blandt andet en stigning i antal og i prisen på anbringelserne. Der blev ellers sat 9 mill. kr. ekstra af i dette års budget.
– Et skoledistrikt har ansat 11 lærere og 3 pædagoger for meget, i forhold til budgettet.
– 6 mill. kr. i øget udgifter til på privat- og især efterskoler.

Udvalget har nu bedt forvaltningen om to redegørelser. Redegørelserne skal forlægge ved udvalgsmødet den 23. marts.
En redegørelse af hvordan der over en lang periode kan ske et overforbrug af personale på skoleområdet, uden at der er blevet reageret på det.

En redegørelse af hvordan orienteringen kunne blive sendt ud, når der var planlagt et politisk møde den 23. marts, hvor udvalgets økonomiske udfordringer skulle behandles.

Del indlægget
Facebooktwitterlinkedin