Press "Enter" to skip to content

Dansk Industri: Fredericia har igen forbedret erhvervsklimaet

0

De lokale virksomheder giver erhvervsklimaet i Fredericia Kommune et endnu større skulderklap end sidste år. I DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima lander Fredericia i år på en imponerende 14. plads ud af alle landets kommuner. Det er en fremgang på yderligere tre pladser siden sidste år, hvor kommunen ellers tog et stort skridt op af ranglisten.
Kommunen fortsætter dermed sin opstigning mod toppen, der startede for 6 år siden, hvor Fredericia var placeret på en plads som nr. 78. Den øgede popularitet understreges også af, at mere end 4 ud af 5 virksomheder nu vil anbefale andre virksomheder at flytte til kommunen. Det er en meget høj andel sammenlignet med andre kommuner.
– Det er en forbilledlig flot udvikling. Vi er meget glade for, at Fredericia har kunne holde fast i den positive fremgang. Vi ser det som et resultat af en meget målbevidst indsats for at gøre Fredericia til en attraktiv erhvervskommune, og det må siges at være lykkedes, siger formand for DI Trekantområdet adm. direktør Carsten Kind.

Et af de områder der får stor ros er udbuddet af gode erhvervsgrunde og den generelle vurdering af kommunens fysiske rammer for erhvervslivet. Her opnår kommunen en imponerende plads som nummer to på landsplan. Erhvervsklimaundersøgelsen afslører også, at Fredericia Kommune er én af landets bedste kommuner, når det kommer til bredbåndsdækning, hvilket bliver et mere og mere afgørende parameter for virksomhederne.

– Kører man en tur i Fredericia Kommune, kan man med det blotte øje registrere, at mange nye virksomheder og domicilbygninger skyder op i kommunen. Fredericia Kommune får stor ros for sin indsats for at tiltrække nye virksomheder til kommunen, og det er meget velfortjent, siger Carsten Kind.

– Vi kan også se, at virksomhederne er godt tilfredse med dialogen med kommunens politikere og embedsfolk. En god og åben dialog er en væsentlig forudsætning for at have et godt erhvervsklima, for så kan man nå at tage hånd om udfordringerne, inden de når at vokse sig til problemer, siger Carsten Kind.

Infrastrukturen i Fredericia vurderes også lidt bedre end i sidste års undersøgelse. Det gælder både det kommunale vejnet og den kommunale kollektive trafik, men samtidig siger virksomhederne, at det er det vigtigste punkt at prioritere i de kommende år for at forbedre erhvervsklimaet yderligere.

– Trafikbelastningen i hele Trekantområdet er et voksende problem, og i DI Trekantområdets bestyrelse kan vi kun bakke op om virksomhedernes vurdering af, at infrastrukturen er det vigtigste at prioritere. Den stigende trafikbelastning gør, at der skal ske forbedringer på såvel motorvejene i området, offentlig transport og det kommunale vejnet. Det ser vi frem til at samarbejde med kommunerne om, siger Carsten Kind.

– Der er meget få tidsler i årets undersøgelse – en af dem er kommunens niveau for skatter, afgifter og gebyrer – herunder dækningsafgiften. Her markerer vores virksomheder en mindre tilfredshed. Skatterne er med til at gøre det dyrere at drive virksomhed, og derfor opfordrer vi i DI Trekantsområdets bestyrelse til, at kommunalpolitikerne gennemgår og vurdere skatter, afgifter og gebyrer i kommunen og eksempelvis fjerner dækningsafgiften, som det er sket i Vejle Kommune, siger Carsten Kind.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2019

• DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2019, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 10. år i træk, at DI laver undersøgelsen.

• 7.332 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 pct. af den private beskæftigelse.

• Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

• Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.

• 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Del indlægget
Facebooktwitterlinkedin