Press "Enter" to skip to content

Åbningstale ved SkoleOL i Fredericia

0

Stort velkommen til SkoleOL i Fredericia

I dag har vi fokus på at dyste i et stærkt fællesskab, hvor der selvfølgelig er plads til alle. I løbet af dagen vil I komme til at opleve spændingen i at konkurrere mod de andre klasser, og I vil mærke opbakningen fra jeres klassekammerater, når I som klasse står sammen på banen.

Bevægelse – også uden for skoletiden – er rigtigt vigtigt og rigtigt sjovt. Ved at deltage i skoleOL får I mulighed for at prøve kræfter med de mange forskellige discipliner, som atletik indeholder, og måske giver det jer lyst til at prøve det i en forening i jeres fritid.

Til jer, der er de ældste elever: I har et særligt ansvar i dag. I er nemlig stævnets officials (dommere?), der skal sørge for, at dagen forløber efter reglerne, og at der er god stemning blandt deltagerne.

Og til jer, der skal konkurrere i dag: I er faktisk de første, der skal afprøve nye discipliner til SkoleOL. Det her stævne i dag er skoleårets første lokale stævne, og derfor er Dansk Atletikforbund særligt opmærksomme på, hvordan det går med de nye discipliner. Jeg er spændt på, hvordan I klarer det. I år er det f.eks. første gang nogensinde, at man kan deltage i medicinboldkast.

SkoleOL handler om at få en god oplevelse sammen med jeres klassekammerater, men det handler også om at konkurrere og vinde. I år får den bedste 4. klasse og den bedste 5. klasse mulighed for at deltage i finalestævnet i Aarhus til næste sommer. Her skal I konkurrere mod børn fra hele landet til et kæmpe stort stævne på Aarhus Stadion. Held og lykke til jer alle sammen – giv den gas, hav det sjovt, og husk at heppe på hinanden og især på jeres klassekammerater. Jeg håber, at I alle har haft en god oplevelse, når dagen er slut.

SkoleOL

Fakta boks
SkoleOL har eksisteret i 10 år. Det har hovedsageligt været med fokus på Atletik, men andre sportsgrene er også kommet til. Bl.a. Bowling, o-løb, svømning og bordtennis.

Skole OL er OL i børnehøjde. Visionen er at skabe en børneolympisk bevægelse, hvor vi gennem idræt inviterer til fællesskab, færdighed og fairplay – de tre børneolympiske værdier, som er omdrejningspunktet i Skole OL.

Sidste år startede vi med lokalstævne i Fredericia, men der var på daværende tidspunkt ikke nogen atletikforening. Den er nu blevet stiftet (2. november 2018), og Jimmy Hesselbjerg er initiativtager til både SkoleOL og opstarten af foreningen, hvor han også sidder som formand.

SkoleOL er et samarbejde mellem Ullerup Bæk Skolen, Fredericia Atletikforening og Dansk Atletikforbund. Det er anden gang at stævnet finder sted i Fredericia. Sidste år var 150 elever en del af Fredericias Lokalstævne, og her vandt 4. B. fra Skolesvinget. De havde i juni måned en fantastisk dag til Finalestævnet i Aarhus, hvor hele klassen deltog. I år deltager ca. 400 elever fra 4.-og 5. kl. fra Ullerup Bæk Skolen og Kirstinebjergskolen over to dage, og stævnet i Fredericia er endnu i udvikling. Forhåbentlig deltager endnu flere elever næste år.

Del indlægget
Facebooktwitterlinkedin