Press "Enter" to skip to content

Nyt forældreintra venter efter efterårsferien

0

Mandag den 21. oktober tager alle folkeskoler i Fredericia Kommune det nye forældreintra Aula i brug.

KL og Regeringen indgik i 2014 en fælles aftale, der skulle give et digitalt løft til folkeskolerne. Som en del af aftalen skulle alle folkeskoler have et digitalt samarbejds- og kommunikationsværktøj, der understøtter arbejdet på de enkelte skoler.

Aula skal understøtte samarbejdet om børnenes læring og trivsel ved at skabe et rum for god kommunikation mellem fagprofessionelle, børn og deres forældre.

”Jeg håber, at forældrene vil opleve, at kommunikationen mellem skole, dagtilbud og forældre bliver nemmere med Aula. Samtidig håber jeg også, at forældrene vil tage Aula til sig og bruge det til deres børns bedste”, siger formanden for Børne- og Skoleudvalget, Ole Steen Hansen.   

Aula skal give overblik, være let tilgængelig, relevant, sikker og være helt igennem nem at bruge, uanset hvilken slags bruger man er, og hvilken platform man bruger.

Aula har været undervejs i et stykke tid, og der er stadig nogle funktionaliteter, som først bliver klar lige før opstarten mandag efter efterårsferien. Derfor vil der være en periode, hvor vi alle skal lære Aula at kende.

For at gøre det nemt for forældrene – og for at kunne skabe sammenhæng mellem barnets liv i dagtilbud og skole – blev det besluttet i 2014 at udvikle løsningen, så den også kan bruges i dagtilbud i de kommuner, der ønsker det. Dagtilbuddene i Fredericia tager dog først Aula i brug i sommeren 2020.  

Fakta

Alle forældre med skolebørn vil modtage mere information fra barnets skole, inden Aula åbner den 21. oktober.
Aula findes både på nettet og som app til mobil eller tablet.
95 kommuner har besluttet at bruge Aula.

Del indlægget
Facebooktwitterlinkedin