Press "Enter" to skip to content

Best in class – Fredericia Teater

0

Er et glad medlem af bestyrelsen for Fredericia Teater.

ÅRETS OFFENTLIGE BESTYRELSESPRIS 2019.

BEST IN CLASS – KULTUR: FREDERICIA TEATER

Fredericia Teater er som egnsteater vokset fra ca. 15.000 publikummer på en sæson for 9 år siden til 273.000 publikummer i sidste sæson. Kun Det Kongelige Teater har flere. Væksten er sket gennem en fokuseret strategi, hvor man har satset udelukkende på nye musicals forstået på den måde, at man enten udvikler disse selv, sammen med andre eller som de første spiller dem i Danmark.

Man har bevæget sig fra lokal til global spiller, samarbejdet med nogle af de betydeligste internationale aktører i genren, og man har nu opnået status som §5 teater, hvilket vil sige, at man kommer på finansloven med status som Hele Danmarks Musicalteater.

Bestyrelsen, der består af 7 medlemmer, har i hele denne udvikling været en aktiv medspiller. Bl.a. i opbygningen af et gensidigt udviklende samarbejde med byens erhvervsliv, hvor man flytter fokus fra sponsorer til partnerskaber. Man har desuden stor fokus på at være en klimabevidst og bæredygtig institution.

Bestyrelsen har i sin sammensætning stor fokus på kompetencer, den følger i vidt omfang anbefalinger til godt bestyrelsesarbejde, og den gør brug af professionelle governance-instrumenter som ”bestyrelsens halve time”.

Dagens Dagsorden, der stod for prisoverrækkelsen, er et netværk af bestyrelsesforeninger og brancheorganisationer for de omkring 4.000 offentlige bestyrelser i Danmark.

Fredericia Teaters bestyrelse
Gitte Lillelund Bech, bestyrelsesformand
Jørgen Weimar-Rasmussen, næstformand
Ole Steen Hansen
Christian Have
Thomas Agerholm
Pernelle Jensen
Michael Sønderskov

Del indlægget
Facebooktwitterlinkedin