Press "Enter" to skip to content

Fredericias folkeskoler opruster med IT til fremtiden

0

I en tid, hvor elevernes brug af teknologi er i rivende udvikling, indkøber Fredericia kommune nu Chromebooks og anden teknologi til undervisningen for godt 4,2 mio. kr.

Der har vist sig behov for at opruste på hardware-delen i skolen i disse år, dels fordi der kommer flere og flere interessante digitale undervisningsmaterialer, og dels fordi, det er vigtigt at arbejde med børn og unges teknologiforståelse gennem deres læreproces.

”Det er væsentligt for kvaliteten i skolen, at både elever og medarbejdere har tilstrækkeligt og velfungerende udstyr, når de skal anvende de mange nye digitale læremidler. Vores børn og unge får nu bedre vilkår for at blive så dygtige de kan. I budgettet for 2020 har vi opprioriteret skoleområdet på en række områder. Vi har bl.a. afsat ekstra 3 mio. til teknologi, så skolerne nu kan indkøbe over 2000 chromebooks samt andre spændende programmeringsværktøjer til undervisningen. Vi får virkelig oprustet skolen til fremtiden”, udtaler Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget.

Teknologi fylder op i indkøbskurven
Børne- og Skoleudvalget godkendte onsdag på Børne- og Skoleudvalgets møde, at der kan indkøbes chromebooks og i mindre grad iPads samt en række forskellige LEGO programmeringsværktøjer til undervisningen på de forskellige årgange.

Der bruges i alt godt 4,2 mio. i 2020 på indkøb af primært chromebooks, idet skolerne også råder over 1,2 mio. årligt til nyindkøb og vedligehold af diverse IT-udstyr.

”Jeg er meget glad for, at vi har dygtige folk i kommunen og ude på skolerne, der sørger for at teste og afprøve teknologier, så der bliver indkøbt de rette produkter i forhold til, at vi i Fredericia ønsker at følge med udviklingen og ruste børnene til fremtiden”, siger Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget.

Indkøb af chromebooks skal i udbud og det forventes at ske i 1. kvartal af 2020, så de kan komme hurtigst mulig i brug. De øvrige devices og undervisningsmateriale indkøbes løbende.

Del indlægget
Facebooktwitterlinkedin