Press "Enter" to skip to content

Bevægelse i fællesskab til OL-dag på Frederiksodde Skole

0

Da klokken slog ni fredag morgen, var alle 185 elever fra Frederiksodde Skoles to afdelinger samlet til indmarch. De skulle for første gang deltage i Frederiksodde Skoles OL-dag. Traditionen tro afholder landets skoler motionsdag fredagen før efterårsferien. På Frederiksodde Skole er man i år gået nye veje og har valgt at samle alle eleverne på tværs af skolens to afdelinger med en motionsdag i olympiadens tegn.

Som optakt til efterårsferien var alle elever fra Frederiksodde Skole fredag samlet til OL-dag for første gang

”Børnene har glædet sig til skolens OL-dag, hvor vi sætter både motion og fællesskabet i centrum. Vores elever kan mange forskellige ting, så vi har sammensat vores egne OL-discipliner som fodboldgolf, svømning, dansefitness m.m. Eleverne skulle sammen rundt til forskellige aktiviteter, og her fik de mulighed for at mødes med nogen, de normalt ikke går i skole med. Så ud over motion og bevægelse sætter vi  fokus på det sociale, som er en meget vigtig del af det at gå  på Frederiksodde Skole”, fortalte Anders Nielsen, der er distriktsskoleleder på Fredericia Kommunes specialskole Frederiksodde Skole.

 Til hverdag møder eleverne ind til en specielt tilrettelagt skoledag, hvor der tages højde for deres forskellige behov. Men på OL-dagen er alle lige, og alle succeser blev fejret til den helt store guldmedalje. Dagen blev ikke afsluttet med traditionelle guld- sølv- og bronzemedaljer, men alle klasser fik i stedet et diplom med hjem.

Bevægelse og motion i koncentreret form

Skolereformen har gjort sit til, at eleverne møder mere bevægelse i hverdagen, men det giver noget andet og mere, når det er en hel dag, der er sat af til bevægelse og motion.

”Jeg er meget glad for, at Frederiksodde Skole arrangerer denne fælles OL-dag for eleverne. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn og unge skal være fysisk aktiv mindst 60 minutter hver dag, og når man så gør det sammen med sine skolekammerater, bliver det bare endnu bedre. Jeg er sikker på, at alle på Frederiksodde Skole har haft en skøn dag med bevægelse, motion og ikke mindst godt fællesskab”, siger Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget.

Alle Fredericias folkeskoler har deltaget i Skolernes Motionsdag fredag inden efterårsferien.

Del indlægget
Facebooktwitterlinkedin