Press "Enter" to skip to content

InnoCamp 2019 – er hermed åben

0

Elever og erhvervsliv giver hinanden ny viden og erfaring

InnoCamp og Industrien som karrierevej er blot to af flere værdifulde tiltag, der knytter bånd mellem elever og erhvervslivet i Fredericia

I 2010 blev den første InnoCamp for elever i folkeskolerne i Fredericia afviklet. Formålet var at give eleverne i 8. klasserne mulighed for i to dage at prøve at samarbejde med unge fra de forskellige ungdomsuddannelser. Der blev arbejdet på fuld kraft i mindre grupper med at tænke ud af boksen og løse konkrete udfordringer, som blev stillet af lokale virksomheder.

InnoCamp 2019 foregår den 13. og den 14. november og kan i år fejre 10 års jubilæum, og formålet er stadig det samme: at bygge bro mellem de unge i grundskolen og ungdomsuddannelserne, at give eleverne mulighed for at fordybe sig i innovative, kreative og entreprenante processer, og at skabe en forbindelse mellem elever og erhvervslivet i og omkring Fredericia.

”Jeg er enormt glad for, at InnoCamp kan fejre 10 års jubilæum i år. Dette 2-dages undervisningsforløb i samspil med 8 virksomheder er vigtigt, fordi vores unge mennesker her får en enestående mulighed for at bruge deres viden og evner i et unikt samspil. De skal være kreative, innovative og nysgerrige for at løse de udfordringer, virksomhederne kommer med. Alle de virksomheder og organisationer, som har været med i løbet af de 10 år, skal have en meget stor tak for at bakke op – de giver eleverne et vigtigt indblik i de muligheder, der venter på den anden side af skolebænken”, siger Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget.

Blandt dette års deltagende virksomheder er Kia, Home, Jutlander Bank og DGI. De vil få en unik mulighed for at lade de iderige og nysgerrige 500 unge mennesker give dem input på udvalgte udfordringer, som de står med. InnoCamp strækker sig over to dage, hvor eleverne til slut præsenterer resultatet af deres arbejde for et panel.

Engagement fra erhvervslivet kommer elever til gode
I Fredericia Kommune er der stor fokus på at give skoleelever et indblik i erhvervslivet. Derfor har 5.og 6.klasserne i Fredericias folkeskoler også mulighed for at blive adopteret af en virksomhed gennem projektet Industrien som karrierevej. Virksomheden og den adopterede klasse laver to undervisningsforløb på et skoleår. Virksomhedssamarbejde giver eleverne et unikt indblik i, hvordan virksomheder er skruet sammen, og hvilke typer jobs, der er på forskellige arbejdspladser.

”Når vi i god tid åbner elevernes øjne for de muligheder, der venter efter endt ungdomsuddannelse, så klæder vi dem godt på til at træffe det rette valg af uddannelse. Virksomheder, der stiller tid og medarbejdere til rådighed, er med til at vække elevernes interesse for fagene i skolen, for teknologi, produktion, pleje, omsorg og for fagområder, de slet ikke vidste eksisterede. Det er derfor rigtig positivt, at mange virksomheder omkring Fredericia gerne vil samarbejdet med skolerne. Business Fredericia har gennem de senere år hjulpet skolerne med at finde virksomheder. Det samarbejde sætter vi meget stor pris på. Vi har sågar klasser på venteliste, som venter på, at flere virksomheder har tid og lyst til at samarbejde om vores børn og unges uddannelse ”, fortæller Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget.

14 virksomheder er eller har været engageret i Industrien som karrierevej – og nye er mere end velkomne.
Eleverne nyder godt af erhvervslivets engagement, for uden virksomhedernes involvering kan man ikke på samme måde give eleverne et indtryk af det arbejdsliv og de muligheder, der venter dem.

FAKTABOKS
Virksomheder InnoCamp 2019:
DGI
Fredericia Kommune
HOME
Jutlander Bank
Kia
Mejeri.dk
ProPrint
Pump Track

Virksomheder, Industrien som karrierevej – adoption af 5.- 6. klasser:
AGA
Amstrup Skilte
Arla
Ball Beverage Can A/S
Blue Water Shipping
DB Cargo
Ib Andresen
Kemp og Lauritzen
Leman
Lillebælt Rustfri
P. Fournaise
Randal Beton
Sanistål
Veksø A/S + 3Tech

Del indlægget
Facebooktwitterlinkedin