Press "Enter" to skip to content

Ny kommunal legestue til dagplejerne i Ullerup Bæk

0

Børn og dagplejere i Ullerup Bæk har fået deres helt eget sted
I lang tid har de manglet et fælles samlingssted. Onsdag blev dagplejernes nye legestue i Ullerup Bæk distriktet endelig indviet til stor glæde for både børn og dagplejere

Når man er dagplejer, ser man ikke sine kollegaer hver dag. I stedet mødes man som regel i legestuen en gang om ugen eller hver 14. dag. I Ullerup Bæk distriktet er det dog et stykke tid siden, at dagplejerne har haft et fælles mødested, men onsdag blev deres fine, nye legestue på Dannevirkevej officielt indviet.

”Jeg er meget glad for, at dagplejerne i Ullerup Bæk igen har fået et sted, hvor de kan mødes, så både børn og voksne kan indgå i vigtige sociale og faglige relationer. De har ventet længe, og jeg vil gerne sige dem tak for den store tålmodighed. Jeg håber, at de bliver rigtigt glade for legestuen, og at der venter mange timers god leg og udvikling for dem,” fortæller Ole Steen Hansen, formand for Børne- og Skoleudvalget.

Tidligere mødtes dagplejerne i Madsby Legepark og i Hannerup Sognegård, men på sigt var forholdene her ikke helt optimale i forhold til dagplejernes og børnenes behov. De nye rammer på Dannevirkevej har tidligere huset Børnehaven Stjernehuset, så her er masser af gode muligheder, der er tilpasset en dagligdag, hvor børn kan lege, spise og sove, og hvor voksne har et godt arbejdsmiljø.

Legestuen er som sendt fra himlen
Med udsigt til efterår og vinter er det det helt rigtige tidspunkt at rykke ind i legestuen. Selvom dagplejerne kan mødes hos hinanden, giver det noget andet at mødes i legestuen.

”Hverken børn eller dagplejere er blege for at tage varmt tøj på og mødes rundt omkring på områdets legepladser. Men det giver altså noget helt andet, at vi har vores eget sted, hvor faciliteterne både inde og ude er helt i top, og hvor der er plads til os alle. Vi har allerede tyvstartet lidt og taget legestuen i brug, og vi føler næsten, at vi er landet i paradis,” fortæller en glad Birthe Hansen, der er pædagogisk leder af dagplejen i Ullerup Bæk.

Fremadrettet kan de 14 dagplejere og ca. 50 børn i Ullerup Bæk distriktet altså mødes i legestuen på Dannevirkevej, hvor fællesskab, leg og udvikling har optimale betingelser i de nye rammer.

Del indlægget
Facebooktwitterlinkedin